Presa - Apartamente noi Brasov

23.07.2017

 

DEZMINTIRE

Ne cerem scuze pentru postarea de pe facebookul American Dream, in care apare informatia cum ca noi am cumparat proiectul Stejarisului, informatie falsa, societatea American Dream fiind doar o agentie imobiliara, ce nu a cumparat niciun proiect, doar a semnat contract de exclusivitate cu diverse proiecte, printre care nu se afla si proiectul Stejarisului.

Din pacate, persoane rau intentionate, probabil din Primaria Municipiului Brasov, au modificat fara acordul nostru parola de facebook, postand astfel informatii eronate.

Speram ca in cel mai scurt timp sa remediem problema, si sa stergem postarile respective.

 


 

31.08.2017

 

POZITIE AMERICAN DREAM

Avand in vedere tot circul mediatic din ultima luna ce a afectat considerabil vanzarile agentiei noastre imobiliare tinem sa precizam opiniei publice anumite aspecte :

  1. Nu suntem proprietarii nici unuia din terenurile despre care s-a vorbit in presa, ci decat o agentie imobiliara cu exclusivitate pentru mai multe proiecte, printre care si proiectul American Dream, fiind platita doar de vanzator pentru a avea comision  0%  de la cumparator.
  2. Avem contracte de exclusivitate cu mai multi dezvoltatori imobiliari din Brasov printre care si proiectul cetateanului american din zona Schei, in general noi vanzand proiectele cu cel mai bun raport calitate/pret din Brasov.

Legat de acest proiect al cetateanului American tinem sa precizam cateva aspecte pe care acesta ni le-a comunicat, tocmai ca opinia publica sa fie corect informata:

a)     Este vorba de un proiect de circa 500 apartamente dezvoltate pe o suprafata de 43000mp(nu de circa 1700 apartamente asa cum s-a scris cu rea vointa in presa).

b)    CUT-ul proiectului este aproximativ 1, adica vor fi 43000mp construiti in conditiile in care PUZ-ul primariei ar permite un CUT de 1,4 ( adica 1,4 * 43.000 = 60.200 ).

c)     Clientul nostru detine certificate de urbanism legal emise de Primaria Brasov si toate avizele necesare.

d)    Apele pluviale vor fi mentinute pe teren in base special amenajate pentru acest lucru, in vederea irigarii spatiilor verzi din complex .

e)     Canalizarea proiectului din cate cunoastem, se va varsa in canalul colector din strada “Dupa Iniste”, construit acum 10 ani pentru cei de la Complexul Imobiliar Seasons.

f)      Circulatiile vor fi asigurate cu iesire spre Calea Vacii pe terenuri private din jur, proiectul avand acorduri de trecere cu cei din jur.

g)     Nu agentia noastra imobiliara a decis saparea drumurilor pe teren fara autorizatie de construire, ci o asociatie din Schei ce si-a dorit sa fluidizeze circulatia in Schei si de a forma o legatura intre strada Piatra Mare si Podul lui Grid, conform PUZ-ului din zona.

Este de notorietate in Brasov faptul ca nu poti obtine autorizatia de construire pana nu cedezi drumurile prevazute in PUZ catre primarie, pe de o parte, iar pe de alta parte se stie ca aceste “cedari” cu titlul de gratuitate nu sunt acceptate daca nu “au infrastructura si utilitatile trase”.

Din acest motiv pentru care consideram ca asociatia din Schei a procedat corect, incercand sa faca “infrastructura si utilitatile drumurilor” pentru ca abia apoi sa le poata ceda (Primarul a avertizat că nu vor mai fi eliberate autorizaţii de construcţie pentru proiecte care nu cedează de la început municipalităţii un drum public realizat la nivel de infrastructură de către dezvoltator, la cote care să permită încadrarea în categoria de drum public. De asemenea, dezvoltatorul va trebui să asigure reţelele de utilitate publică (apă, canal, electricitate, iluminat, gaz) pe cheltuiala proprie. Ulterior, primăria va prelua drumul, îl va asfalta, sistematiza, îl va întreţine, îl va repara, va face deszăpezirea şi va menţine curăţenia, la fel ca pe orice alt drum public din municipiu).

h)    Asa-zisii meri taiati de pe teren erau in realitate pruni uscati iar proiectul va respecta propunerea ONG-ului iar pentru fiecare apartament vor fi plantati 5 copaci nu 3;

 

                           SCOPUL LINSAJULUI MEDIATIC

 

 Consideram ca motivele principale ale circului mediatic in care a fost   terfelit proiectul American Dream si agentia noastra sunt doua:

  1. Faptul ca pretul promovat de agentia noastra la cererea dezvoltatorului American pentru acest proiect este de 1200E-1300E/mp util,adica undeva la 70.000 – 75.000 E un apartament cu 2 camere, pret ce ar concura cu cele al altor dezvoltatori din zona ce pornesc de undeva de la 1600E-2000E.mp util adica apartamente cu 2 camere pornind de la 125.000 E
  2. Dupa cum se stie in zona se doreste construirea unei monstruozitati de P+7E sau P+14E (lucru imposibil conform reglementarilor din PUZ-ul primariei facut si platit in 2007 din bani publici si refacut si replatit in 2010 tot din bani publici). De aceea fara sa se spuna de ce este ilegal proiectul American Dream, profitand de sapaturile facute de catre asociatia din Schei , fara ca lumea sa-si dea seama, s-a cerut ca un PUZ public al Primariei Brasov, platit cu sute de mii de euro sa nu mai fie prelungit ( vezi Doamne pentru a nu se autoriza proiectul American Dream, cand in realitate proiectul are deja certificate de urbanism si avize obtinute ) fara sa li se spuna oamenilor ca la “expirarea” acestuia majoritatea terenurilor lor, acum construibile cu o valoare de aproximativ 200E/mp vor deveni spatii verzi (V6), neconstruibile , cu exceptia unei mici zone, unde Ceausescu ca si altii visa sa construiasca un turn, iar momentan nu se poate aviza favorabil un PUZ de P+7E, atata vreme cat PUZ-ul Primariei Brasov de P+2E+3R este in vigoare, motiv pentru care se doreste expirarea PUZ-ului primariei.

Foarte ciudat si ilegal si greu de explicat cum un PUZ public aflat in vigoare a fost “uitat” si nu a fost implementat in PUG-ul Brasovului la ultima actualizare.

Cea mai buna dovada in acest sens este faptul ca vigilentul senator USR Allen Coliban nu a vazut nici o colina taiata de domnul Maurer si nici faptul ca in Comisia Tehnica Brasov se dezbate PUZ-ul domnului Maurer in Schei de P+7E, PUZ ce nu I s-a mai parut ilegal domnului Allen Coliban.

 

 

American Dream Brasov

31.08.2017

JoomlaMan